0312 230 00 90
av.ebru.unsal@gmail.com

Adana Araç Değer Kaybı Başvurusu15.3.2024

Araçları ile trafik kazası yaşayan sürücüler, uğradıkları maddi kayıpları tanzim etme aşamasında zaman kaybetmeden harekete geçmelidir. Aracın mevcut piyasa değeri ve kaza sonrasında tamamlanan onarımın ardından düştüğü değer arasındaki kaybın ivedilikle hesaplanması gerekir. Bu noktada araç değer kaybı başvurusu yapılması son derece önemlidir. Başvurunun beklenen düzeyde karşılık bulması içinse profesyonel destek alınması şarttır. Değer kaybı hukuku alanında uzman avukatlar aracılığıyla araç değer kaybınızı en aza indirgeyebilirsiniz.

Maddi hasar fark etmeksizin kazaya karışan ve ardından onarım gören araçlar, doğal olarak değer kaybına uğrar. Yaşanan kazaların resmî kayıtlara geçiyor olması, özellikle satış esnasında incelendiği için araç sahiplerinin zarar etmesine yol açar. Detaylı bilgi için “Araç Değer Kaybı Nedir?” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Adana araç değer kaybı başvurusu vakalarında avukatınız ile görüşerek sigorta şirketine başvurudan başlamak üzere gerekli hukuki adımların atılması çok önemlidir. Profesyonel bir şekilde ilerletilecek işlemler ve hukuki açıdan gereken belgelerin kanıt niteliğinde sunulması sayesinde zararınızın karşılanması muhtemeldir. Web sitemizde yer alan telefon numarası ve whatsapp hattı üzerinden adana araç değer kaybı başvurusu konusu ile alakalı tüm konularda uzman avukatlarımıza danışabilirsiniz.


Araç Değer Kaybı Başvurusu Nasıl Yapılır?


Trafik kazası sonrasında yaşanan hasara paralel olarak tamir işlemleri gerçekleştirilir. Onarım uygulamalarının boyutu fark etmeksizin araçlar belirli bir değer kaybına uğrar. Maddi zararın ortadan kaldırılması içinse derhal araç değer kaybı başvurusu yapılmalıdır. Genel olarak sigorta şirketleri veya diğer karşı taraflardan talep edilecek kayıplar için izlenmesi gereken yol ise aşağıdaki gibidir:

• Kaza sonrasında ilk olarak hasar durumunu tespit ettirmeniz ve belge ile kayıt altına almanız gerekir.
• Analizlerin ardından gerekli tamirat işlemleri yapılabilir.
• Bilirkişi ve avukatınız eşliğinde aracın önce ve sonraki değeri arasında bulunan farkın hesaplanması gerekir.
• Gerçekleştirilen onarım, değer kaybını gösteren belgeler ve değerlendirme raporlarını içeren dokümanlar hazırlanmalıdır.
• Hazırlanan belgeler değer kaybının tanzimi için öncelikle sigorta şirketine iletilmelidir.
• Sigorta şirketi başvuruyu inceleyerek gerekli araştırmaları gerçekleştirir.
• Sigorta şirketinin başvuru tarihi itibariyle olumlu veya olumsuz cevap vermek adına 15 günlük yasal süresi vardır.
• Yasal süre içerisinde başvurunun reddedilmesi veya yanıtsız bırakılması durumunda bir üst kuruma başvuru yapma hakkınız ortaya çıkar.
• Değer kaybı başvurusunun sigorta şirketi tarafından olumlu bir şekilde karşılık bulması durumunda ise ödeme aşamasına geçilir.
• Değer kaybının doğrudan sigorta şirketi veya karşı taraf aracılığıyla hasarlı araç sahibine ödenmesi ile işlemler tamamlanır.

Araç değer kaybı başvurusuyla ilgili detaylı bilgi için “Araç Değer Kaybı Başvurusu” başlıklı makalemizi de inceleyebilirsiniz.

Yukarıdaki işlemlerin işinin uzmanı avukatlar tarafından takip edilmesi son derece kıymetlidir. Herhangi bir zarara uğramamak ve başvuru noktasında geç kalmamak adına hızlı bir şekilde uygulamaya geçilmesi gerekir. Aynı zamanda konunun yakından izlenmesi, olası art niyetlerin de doğrudan önüne geçer. Bu sayede uğradığınız maddi kaybı tam olarak tahsil edebilir ve başta araç satış süreci olmak üzere hiçbir problemle karşı karşıya kalmadan isteklerinizi karşılayabilirsiniz. Değer kaybı hukuku ile ilgili tüm sorunlarınız için web sitemizin iletişim bölümü üzerinden uzman avukatlarımızla görüşme sağlayabilirsiniz.


Araç Değer Kaybı Başvurusu Koşulları Nelerdir?


Aracınızda meydana gelen değer kaybı için uzman bir avukat ile yürüteceğiniz sürecin ilerlemesi noktasında bazı koşulların olduğunu bilmelisiniz. Genel olarak aşağıdaki koşullar eşliğinde başvuru yapılması gerekir:

• İlk şart kaza esnasında aracın hasar almış olmasıdır.
• Oluşan hasar nihayetinde onarım uygulamasının yapılmış olması gerekir.
• Kazanın çift taraflı olması zorunludur.
• Aracı herhangi bir yere sürtme ve ağaca çarpma gibi durumlarda değer kaybı başvurusu kabul görmez.
• Hasar alan parçaların daha önce başka bir kaza ile onarılmış olmaması diğer bir şarttır.
• Değer kaybını talep eden araç sahibinin kusur oranı titizlikle değerlendirilmelidir.
• %100 kusurlu olan araç sahibi değer kaybı tazminatı talebinde bulunamaz.

Google üzerinde yapacağınız Adana araç değer kaybı başvurusu başlıklı aramalarınız için gerekli bilgileri makalemizde sizlerle paylaşmış bulunuyoruz. Yukarıdaki koşullar ve diğer detaylarla ilgili net bilgi almak için web sitemizde yer alan whatsapp hattı üzerinden uzman avukatlarımıza ulaşabilirsiniz.

 

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Makaleler

Whatsapp