Bir trafik kazası veya yaşanan olumsuzluk sonrasında aracın tamirde kaldığı sürece kullanılamamasından kaynaklı bir mağduriyet söz konusu olmaktadır. Ekonomik anlamda oluşan bu mağduriyetin karşılanabilmesi adına araç mahrumiyet bedeli hesaplanarak hak sahibine ödenmektedir. Yasal bir hak olan bu miktarın alınması, hesaplanması, talep edilmesi gibi belli başlı aşamaları bulunmaktadır. Tamamen hukuki bir süreç olan bu işin yürütülebilmesi için hukuk büromuzla gönül rahatlığıyla çalışabilirsiniz. Bu tür yasal süreçlerde siz değerli danışanlarımıza alanında uzman avukatlarımız ve tecrübeli teknik ekibimizle aralıksız hizmet sunmaktayız. Gereken bilgileri ve desteği alabilmek adına dilediğiniz zaman bizi arayabilirsiniz. Araç mahrumiyet bedeli nedir nasıl alınır gibi sorular başta olmak üzere tüm merak ettiklerinizi, aklınıza takılanları sorarak detaylı bilgiler alabilirsiniz. Sektörün öncü hukuk bürolarından birisi olarak bu alanda sayısız referansımız bulunmaktadır. Değer kaybı hukuku alanında uzman avukatlarımıza ulaşarak, hukuki destek alabilirsiniz.
Araç mahrumiyet bedeli yaşanan bir kaza sonrasında aracın tamirde kaldığı süre boyunca kullanılamamasından kaynaklı ortaya çıkan maddi zarara karşılık gelmektedir. Araç yattı parası olarak da bilinir. Detaylı bilgi için “Araç Yattı Parası Nedir?” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
Aracın tamir süresince yatmasından dolayı oluşan zarar ticari araçlar için çok daha yüksek olabilmektedir. Ancak özel kullanımda yaşanan mağduriyetler de söz konusu olacağı için göz ardı edilmesi mümkün olmamaktadır. Çünkü aracın kullanılamadığı süre boyunca günlük kullanım için dahi olsa birçok noktada olumsuz sonuçlara yol açması mümkün olmaktadır. İşe gidip gelmek için araç kullanımı yaşanan mağduriyet için en basit örneklerden birisi olarak gösterilebilir. Tüm bu hususlar göz önünde bulundurulduğunda gerek hususi gerekse ticari amaçla kullanılan araçların tamamı adına araçtan yoksun kalınan günler için ekonomik kayıplar söz konusu olmaktadır. Araç mahrumiyet bedeli nedir nasıl alınır sorusuyla bizimle irtibata geçtiğinizde bu konuda daha detaylı bilgiler alarak fikir edinebilirsiniz. Uzmanlarımızla görüşerek vereceğiniz bilgiler ve belgeler ışığında kazanç kaybı hesaplaması yapılabilecektir. Bu hesaplamanın en doğru ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için aracın ortalama kazancı, onarım süresi boyunca yapılamayacak işlerin bedeli, alternatif ulaşım ve araç kullanımı, kiralama masrafı gibi kriterler bir araya getirilmektedir. Tüm kriterler göz önünde bulundurularak günlük kazanç kaybı hesaplanmaktadır. Toplamda ise günlük kazanç kaybından yola çıkılarak tamirde kaldığı gün sayısıyla çarpılarak ödenmesi gereken tazminat hesaplanmaktadır. Bu noktada tamir süresinin değişmesi ve araç değer kaybı gibi durumlar söz konusu mahrumiyet bedelinin değişmesine yol açabilmektedir. Detaylı bilgi ve hukuki danışmanlık hizmeti almak için web sitemizde yer alan telefon numarası ve whatsapp hattı üzerinden hukuk buromuza ulaşabilirsiniz.
Araç mahrumiyet bedeli nedir nasıl alınır merakıyla bizimle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Tüm süreç uzman hukukçularımız eşliğinde yürütülerek nihayete erdirilmektedir. Sürecin resmen başlayabilmesi için birtakım bilgilerin ve belgelerin hazırlanarak bizimle paylaşılması gerekmektedir. Trafik kazası tutanağı, araç arar tespit raporu, araç onarım süresi ile ilgili bilgiler gibi verilerin hazırlanarak bizimle paylaşılması önemlidir. Biz de sizlerden aldığımız bilgiler ve vekâlet eşliğinde ilk olarak karşı tarafa başvuruda bulunmaktayız. Buradan istenilen sonuç alınamaması durumunda da gerekli hukuki mücadelemiz dava açılarak sürdürülmektedir. Tüm süreçler uzmanlık gerektiren aşamalardan oluştuğu için bizimle çalışarak resmi sonuçları beklemeye koyulabilirsiniz. Gerekli yerlerde ve gelişmelerde sizlere bilgilendirmeler yaparak durumdan haberdar edeceğimizi bilmeniz yeterlidir.