0312 230 00 90
av.ebru.unsal@gmail.com

Değer Kaybı Davası Nasıl Açılır?18.8.2023

Günümüzde özellikle büyük şehirlerde araç sayısının artması, kaza sayılarının artmasını da beraberinde getirmektedir. Birçok sürücü hiç hatalı olmamalarına rağmen, başka sürücülerin hatalarından kaynaklanan kazalara maruz kalmaktadırlar. Trafik kazaları can ve mal kaybına sebep olan beklenmedik olaylardır. Kazaya maruz kalan araçlar değer kaybeder. Kazada kusuru olmayan kişiler bu değer kaybını karşılamak için hatalı olan tarafa değer kaybı davası açabilir. Peki, değer kaybı davası nasıl açılır? Hukuki süreç nasıl işler? Bu sorularla ilgili detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti almak için web sitemizin iletişim bölümünden bize kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
 

Araç Değer Kaybı Nedir?


Araç değer kaybı bir aracın kazadan önceki piyasa değeri ile kaza sonrası değeri arasında ki farktır. Kişiler araçlarında yaşanan değer kaybını, hatalı olan taraftan mahkeme yolu ile tazmin edebilirler. Zarar gören taraf, değer kaybı davası açmadan önce, hatalı olan tarafın sigortasına yazılı olarak başvuruda bulunmalıdır. Sigorta firmasından 15 gün içerisinde yazılı cevap alınmadığı ya da olumsuz cevap alındığı durumlarda zarar gören taraf değer kaybı davası açmaya hak kazanır.

Araç değer kaybı kusur oranında, kusurlu aracın işleteninden ve sürücüsünden talep edilebildiği gibi karşı tarafın sigorta şirketinden de talep edilebilir. Araç değer kaybı hukuk sisteminde bir haksız fiil tazminatı türü olarak, Yargıtay’ın yerleşik içtihatları sayesinde girmiştir. Ünsal Hukuk Bürosu olarak araç değer kaybı dâhil tüm hak kayıpları ile ilgili siz değerli müvekkil ve danışanlarımıza şeffaf bir hizmet sunmaktayız. Araç değer kaybı ile ilgili tüm sorularınızı içtenlikle cevaplamak için buradayız. Web sitemizden kolaylıkla e-randevu oluşturabilirsiniz.


Değer Kaybı Davası Açma


Araç değer kaybı davası açılırken iki farklı yol izlenebilir. Başvuru süreci tamamladıktan sonra Sigorta Tahkim Komisyonu nezdinde doğrudan dava açılabilirken,  başvuru süreci tamamlandıktan sonra asliye ticaret mahkemesi nezdinde de dava açılabilir.
Sigorta şirketlerine karşı açılan araç değer kaybı davalarına bakmakla görevli mahkemeler asliye ticaret mahkemeleridir. Yetkili mahkeme ise kazanın gerçekleştiği yerdeki mahkeme veya davalının bulunduğu yer mahkemesi veya mağdurun bulunduğu yer mahkemesidir. Araç değer kaybı davası ile ilgili hukuki süreçler hakkında daha detaylı bilgi ya da avukatlık hizmeti almak için web sitemizden yer alan telefon numarası ya da whatsapp hattından bize kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Değer Kaybı Dava Fiyatları


Dava fiyatları çeşitlerine, zorluk derecesine ya da süresine göre farklılıklar göstermektedir. Ünsal Bürosu olarak sizlere, şeffaflık ilkesiyle en iyi avukatlık hizmetini sunmaktayız. İçerisinde bulunduğunuz mevcut durumun detaylarını paylaşmak için web sitemizden e-randevu oluşturabilirsiniz. Davanın içeriğine, süresine göre en makul fiyatları sunacağımızdan emin olabilirsiniz.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Makaleler

  • Diyarbakır Araç Değer Kaybı Başvurusu
    Araç değer kaybı başvurusu hakkından yararlanmak için ortada yapılmış bir kaza ve hasara uğramış araç olması gerekir.
  • İzmir Araç Yıpranma Payı Avukatı
    Araç yıpranma payı avukatı maddi zararlarınızın ortadan kalkması adına son derece önemli bir süreç yönetimi gerçekleştirir.
  • Karaman Araç Yıpranma Payı Avukatı
    Yaşanmış olan trafik kazaları sonucunda değer kaybı kusurlu taraftan talep edilir. Tanzimin eksiksiz bir şekilde tamamlanması için iyi bir araç yıpranma payı avukatından yardım alınmalıdır.
Whatsapp