0312 230 00 90
av.ebru.unsal@gmail.com

Denizli Araç Değer Kaybı Avukatı13.5.2024

Karşılıklı gerçekleşmiş olan bir trafik kazasının ardından oluşan hasar aracınızı piyasa değeri altına düşürmüşse araç değer kaybına yol açmaktadır. Kaza sonucunda atılacak iki adım bulunur. Bunlardan ilki sigorta şirketi ile görüşmektir. Diğeri ise dava açarak kayıp bedelinin talep edilmesidir. Araç değer kaybı hukuk sisteminde bulunan bir haksız fiil tazminatı çeşidi olarak yer alır. Bu değer kaybını karşılamak için ilk önce sigorta şirketinize başvuru yapmanız gerekir. Çünkü sigorta şirketine başvurulmadan açılan davalar mahkemece reddedilmektedir. Denizli araç değer kaybı avukatı arayışlarınız için web sitemizin iletişim bölümü üzerinden değer kaybı hukuku alanında uzman avukatlarımızla görüşme sağlayabilirsiniz.

Bu durumda en temel amaç zararlı tarafın dava yoluna gitmeden zararının karşılanmasıdır. Böylece adli mercilerinde iş yükü hafifletilmiş olur. Araç değer kaybı avukatı trafik kazalarında oluşmuş hasarlarda ve hukuki danışmanlık hizmetinde size yol gösteren ve hakkınızı savunan meslek mensubu olarak bilinir. Araç değer kaybı davası açmak ve tüm süreci yakından takip etmek için avukatlık büromuzu ziyaret edebilirsiniz. Hakkınızı hukuk kuralları çerçevesinde savunmak için deneyimli avukatlarımızdan yardım alarak davalarınızın olumlu sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz.


 

Araç Değer Kaybı Hangi Durumlarda Talep Edilemez?


Araç değer kaybı bazı durum ve koşullarda talep edilemez. Bu konuda detaylı bilgi almak için hukuk büromuzu ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz de iletişim numaramızı arayarak aklınıza takılan soruların yanıtı alabilirsiniz. Araç değer kaybının alınması için motorlu araç olma şartı aranır. Eğer motorlu bir araç ile kaza yapılmış ise ve aracın kazadan sonraki ikinci el piyasa değeri kazadan önceki değerine göre düşüş göstermişse bu durumda değer kaybı talep edilebilir. Konu ile alakalı olarak “Hangi Durumlarda Araç Değer Kaybı Talep Edilemez?” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Araç kaza sonucunda çok fazla hasar almış olabilir. Onarımı fazla maliyetli olacağı için araç perte çıkar. Yani araç hurda olarak kabul edilir. Bu durumda ise araç sahibinin ikinci el piyasasına göre tazminat hakkı oluşur. Alınan tazminat araç bedeli olarak sürücüye takdim edilir. Fakat hurdaya çıkmış bir araç için değer kaybı talebi oluşturulmaz. Değer kaybı hukuku ile ilgili tüm konularda detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti almak için web sitemizde yer alan telefon numarası ve whatsapp hattı üzerinden hukuk büromuza ulaşabilirsiniz.


Araç Değer Kaybı İçin Sigorta Şirketine Başvurma


Araç değer kayıplarında yapılacak ilk işlem sigorta şirketi ile görüşmektir. Ardından araç değer kaybı avukatından yardım almak mantıklı olacaktır. Trafik kazası sonuçlanan motorlu araç sürücüsü aracı zarar görme durumunda sigorta şirketine bu durumu aktarır. Şirkete yapılan başvurular yazılı olarak gerçekleşir. Başvurunu ardından sigorta şirketine cevap hakkı doğar ve şirketin başvurun başlamasıyla birlikte 15 gün içerisinde cevap vermesi gerekir.

Sigorta şirketi eğer 15 gün içerisinde yanıt vermezse ya da yanıtı olumsuz olursa araç sahibi araç değer kaybı davası açabilir. Fakat bu dava açılmadan önce yapılacak ilk işlem mutlaka sigorta şirketlerine başvuruda bulunmaktır. Kazanın ardından eğer ki sigorta şirketine başvuru yapılmazsa dava açma koşulları sağlanmaz ve araç sahibi dava açamaz.
Araç değer kaybı konusunda bilgili olmak önemli bir husustur. Mağdur olan tarafın zarar hakkı mevcuttur. Kaza sonucunda yapılacak ilk işlem sigorta şirketi ile görüşmek ve talep oluşturmaktır. Eğer ki hak sigorta şirketi tarafından karşılanamaz ya da olumsuz görülse araç değer kaybı için iyi bir avukattan yardım alınabilir. Denizli araç değer kaybı avukatı ile ilgili tüm detayları makalemizde sizlerle paylaşmış bulunuyoruz. Web sitemizin iletişim bölümü üzerinden hukuk büromuza ulaşarak danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

 

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Makaleler

Whatsapp