0312 230 00 90
av.ebru.unsal@gmail.com

Deport Kararına Karşı Başvuru14.12.2023

Sınır dışı etme kararı, YUKK-54. Madde ile düzenlenmiş sebeplerden birini ihlâl eden kimseler hakkında uygulanmaktadır. Kanunda belirtildiği üzere bu kararı alma yetkisi valiliklere tevdî edilmiştir. Konuyla ilgili detaylı bilgiye, içeriğimizden ulaşabilir, deport kararına yönelik itiraz ve dava açma işlemleri için hukuk büromuza başvurabilirsiniz. Web sitemizde yer alan iletişim bölümü üzerinden uzman avukatlarımızla görüşme sağlayabilirsiniz. Ayrıca konuyla alakalı detaylı bilgi için "Sınır Dışı Etme Kararına Karşı İtiraz" başlıklı makalemizi de inceleyebilirsiniz.


Kimler Hakkında Sınır Dışı Kararı Alınabilir?


Şu kimselerin hakkında sınır dışı kararı verilir:

1. Çıkar amaçlı kurulmuş bir suç örgütüyle ilişiği bulunanlar,
2. Terör örgütleriyle bağlantısı olanlar (Yöneticilik, üyelik, destekleyicilik vb.),
3. Türkiye’ye giriş, ikâmet-vize izinleri için yerine getirilmesi gereken işlemlerde gerçeğe mugayir bilgi ve/veya sahte bir belge kullananmış olanlar,
4. Kamu düzeni, kamu sağlığı yahut kamu güvenliği yönünden tehdit oluşturan kimseler,
5. Ülkemizde bulunduğu süre zarfında geçimini gayrimeşru bir yoldan sağlayanlar,
6. İkâmet izinleri iptal olanlar,
7. Vize ya da vize muafiyeti müddetini 10 günden daha fazla geçirenler veya vizesi iptal edilen kişiler,
8. İkâmet izni olup da bunun süresi dolduktan itibaren -kabul edilebilir gerekçe olmaksızın- izin süresini 10 günden daha fazla ihlâl eden kişiler,
9. Çalışma izni olmadan Türkiye´de çalıştığı belirlenenler,
10. Uluslararası koruma statüsü sona ermiş yahut iptal edilmiş olanlardan haklarında verilen en son karardan sonra Türkiye’de kalma hakkı bulunmayanlar,
11. Uluslararası koruma başvurusunu geri çekenler,
12. Uluslararası koruma başvurusu kabul edilemez olarak değerlendirilen kişiler,
13. Uluslararası koruma başvurusu reddedilenler,
14. Hakkında giriş yasağı olduğu halde Türkiye’ye gelmiş kişiler,
15. Uluslararası korumadan hariç tutulanlar,
16. Uluslararası koruma başvurusu geri çekilmiş sayılan kişiler.

Bu kişilerden biri olmadığınız halde hakkınızda deport kararı varsa ve buna itiraz etmek istiyorsanız sınır dışı kararına karşı başvuru için avukatlarımızdan yardım alabilirsiniz. Web sitemizde yer alan telefon numarası ve whatsapp hattı üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Deport kararlarda avukatla uzman bir avukat desteği alamanın avantajları hakkında "Deport Kararına İtiraz Avukatı" başlıklı makalemizi de inceleyebilirsiniz.



Sınır Dışı Kararı Sonrasında Süreç Nasıl İşler?


Deport kararı alındıktan sonra önce kişilere ülkemizi terk edebilmeleri için 15 günden az, 30 günden fazla olmamak kaydıyla bir süre tanınmaktadır. Aynı zamanda bu kişilere ‘Çıkış İzin Belgesi’ verilmekte olup, söz konusu belge için herhangi bir harç ödemek gerekmez.

Türkiye’yi terke davet edilmiş yabancı eğer ülkeyi belirtilen süre zarfında terk etmezse, o takdirde kişi idari gözetim altına alınmaktadır. Lâkin şu kişiler hakkında bahsi geçen süre uygulanmaz ve onlar Türkiye’yi terke davet edilmezler:

1. Yasal giriş yahut yasal çıkış kurallarını ihlâl etmiş olanlar,
2. Kaybolma ve kaçma riski bulunan kişiler,
3. İkâmet iznini asılsız belgelerle almaya çalışan yahut almış olduğu tespit edilen yabancılar,
4. Sahte belge kullananlar,
5. Kamuya yönelik tehdit arz edenler.

Siz de deport kararına karşı başvuru hakkında kapsamlı bilgi, danışmanlık ve hukuki destek için bizi arayabilirsiniz.


Deport Kararına Karşı Başvuru Nasıl Yapılır?


Bir yabancı hakkında sınır dışı etme kararı verildiği zaman bu, gerekçeleriyle birlikte ya kendisine yahu da avukatına veya yasal temsilcisine bildirilmektedir. Ayrıca kararın sonucuyla beraber itiraz süresi ve usûlü de kişiye tebliğ edilmektedir.

Bu etapta yabancının bizzat kendisi ya da avukatı veya onu temsil etmeye yetkili kişi, kararın tebliğ edilmesinden itibaren 7 gün içinde mahkemeye başvuru yapabilmektedir. Yargı yoluna başvurulması durumunda yabancı, yargılana sonuçlanana dek sınır dışı edilmeyecektir. Zira başvuru ile işlem re’sen duracaktır. Uzman bir avukat desteği alarak daha etkili bir yol izleyebilirsiniz. "Deport Avukatı" başlıklı makalemizi inceleyerek detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sınır dışı kararına itiraz ve deport kararının iptali için dava açmak, zamanla yarışılan son derece kritik süreçlerdir. Bu nedenle kişiler, herhangi bir hata veya gecikmenin kendilerini ağır sonuçlarla yüz yüze bırakmaması için bu alanda uzmanlaşmış bir avukattan destek almalıdır. Deport kararına karşı başvuru yapmak için web sitemizde yer alan iletişim kanalları üzerinden her an bize ulaşabilirsiniz.

Deport kararına yönelik itirazlar ve davalar ile ilgili geniş bilgi ve danışmanlık hizmeti almak için hukuk büromuza başvurabilir, tüm süreçleri sizin adınıza kusursuz şekilde yönetecek avukatlarımızdan profesyonel yardım alabilirsiniz.

Eğer sınır dışı kararına karşı başvuru ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa hukuk büromuza müracaat edebilir; avukatlarımızın detaylı bilgi, danışmanlık ve profesyonel destek hizmetleriyle bu süreçleri en kolay şekilde atlatabilirsiniz.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Makaleler

  • Ortaklığın Satış Suretiyle Giderilmesi Yargıtay Kararı
    Ünsal Hukuk içeriklerinde yer alan Ortaklığın Satış Suretiyle Giderilmesi Yargıtay Kararı içeriğini hemen inceleyebilir ve benzer tüm hususlar için alanında uzman avukatlarımızdan destek alabilirsiniz.
  • Sigara Kaçakçılığı Suçu Yargıtay Kararı
    Sigara Kaçakçılığı Suçu Yargıtay Kararını kurumsal web sitemizden inceleyebilir ve 4733 sayılı Kanuna muhalefet suçlar ile alakalı profesyonel destek için uzman avukatlarımızı arayabilirsiniz.
  • Karşılıksız Çek Düzenlemek Suçu Yargıtay Kararı
    Ünsal Hukuk Bürosu olarak sizlere " Karşılıksız Çek Düzenlemek Suçu Yargıtay Kararı" konu başlığını bugün sitemizde sunduk. İncelediğiniz içeriğe benzer bir dosyanız varsa, bizden bilgi ve destek alabilirsiniz.
Whatsapp