Araç değer kaybı, kaza yapmış iki aracın kaza sonucunda onarımı yapılmasına rağmen piyasa değerinin altında satışa sürülmesi durumunu ele alır. Bu durum hasarlı aracı olan kişinin karşı taraftan zararını talep etme hakkını doğurur. Trafik kazaları sonucunda hasar almış araçlar yeniden sıfır hale gelseler bile kazalı olma nedeniyle piyasa değerinin altında satışa sürülürler. Bu durum kazazedenin hasar hakkını talep etmesini sağlar. Hasar talebini kazayı gerçekleştiren karşı taraftan isteyebileceği gibi sigorta şirketine başvuru yaparak da gerçekleştirebilir.
Sizlerde kaza geçirmiş ve hasar sonucu mağduriyet yaşamışsanız doğdu adresteniz. Mardin araç değer kaybı karşılama avukatı olarak hukuki haklarınızı alabilmenize yardımcı oluyoruz. Web sitemizin iletişim bölümü üzerinden değer kaybı hukuku alanında uzman avukatlarımıza ulaşarak detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
Profesyonel hizmet sağlayan hukuk bürolarından yardım almak sizlere her zaman avantaj sağlar. Bizlerde araç değer kaybı avukatı denildiğinde akla ilk gelen hukuk bürosu olmaktayız. Dürüst ve güvenilir kadromuz ile sizlere yıllardır hizmet vermekten mutluluk duymaktayız. Büromuza gelerek çalışma arkadaşlarımızdan danışmanlık hakkında bilgi alabileceğiniz gibi whatsapp üzerinden görüşme de sağlayabilirsiniz.
Araç değer kaybı talebinde bulunmak için gerekli şartları taşımak önemlidir. Ancak bazı durumlarda talep istenmez. Örneğin kaza sonucunda onarım masrafları ekonomik değilse, hasar talebinde bulunmak mantıklı olmayacaktır. Bu durumda aracın hurdaya ayrılması en doğru karar olacaktır. Araç sahibi böyle bir durumda tazminat alacağı için araç değer kaybından söz edilmez. Çünkü araç değer kaybının alınabilmesi için aracın ilk önce kaza yapmış olması gerekir. Sonra kaza hasar durumu tespit edilir. Detaylı bilgi için “Hangi Hallerde Araç Değer Kaybı Alınamaz” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
Hasar karşılandıktan sonra araç ikinci el fiyatından satışa sürüldüğünde piyasa değerinin altında kalıyorsa ancak bu şekilde araç değer kaybı talebi oluşturulabilir. Araç değer kaybı talebi için direk sigorta şirketine başvuru yapılabilir. Böylece sigorta şirketine cevap hakkı doğar. Şirketin zararı karşılayabileceği gibi ret etme durumu da bulunur. Bu durumda ise araç sahibi dava açma hakkına sahiptir. Bu davada yetkili mahkeme kazanın gerçekleştiği yere bağlıdır diyebiliriz. Davalı ve davacının ikamet adresine göre de yetkili mahkeme değişebilir. Web sitemizde yer alan telefon numarası ve whatsapp hattı üzerinden uzman avukatlarımıza ulaşarak değer kaybı hukuku ile ilgili tüm konularda detaylı bilgi alabilirsiniz.
Değer kaybı tazminatı almakta aranan ilk şart kazanın tek taraflı olmamasıdır. Yani araç sürücüsü aracını duvar, ağaç gibi yerlere çarparsa tek taraflı kaza yapmış olur. Bu tip kazalarda da değer kaybı tazminatı alınamaz. Bir diğer şart araç sahibinin tam kusurlu olmaması gerekir. Tamamen kendi hatasından dolayı yapılan kazada tazminat talep edilemez. Başvuru yapabilmek için gerekli belgelerin hazır olması da önemlidir. Ve bu belgelerde aracın hasarlı olması ve hasarının onarılmış olması gerekir. Ayrıca araçta değiştirilen parçalara ve onarılan parçaların listesi yer bu belgede almalıdır.
Değer kaybı başvurusu yapılırken aracın kiralık, taksi, dolmuş, test aracı gibi araç grupları arasında olmaması gerekir. Aracınızın daha önceden yapılmış değer kaybı başvurusu ya da tazminatı varsa başvurunuz ret edilerek olumsuz sonuçlanacaktır. Mardin araç değer kaybı karşılama avukatı başlıklı makalemizde sizler için gerekli olan genel bilgileri paylaşmış bulunmaktayız. Daha detaylı bilgi alışverişinde bulunmak için web sitemizde yer alan iletişim kanalları üzerinden hukuk büromuza ulaşabilirsiniz.